Kakaová roláda s jahodami

3 vajcia

5 PL cukor krupica

2 PL olej

1 PL voda

5 PL múka hladká

2 PL kakao

1 KL prášok do pečiva

Soľ

 

Smotana na šľahanie

Tvaroh jemný

Cukor práškový

Cukor vanilínový

Puding Olé Dr.Oetker bez varenia

Jahody

 

Čokoláda na varenie

Smotana na šľahanie

Soľ

 

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, primiešame olej a vodu. Do tekutej zmesi preosejeme múku, kakao, prášok do pečiva a soľ.

Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180°C.

Hotové cesto stiahneme z papiera, zrolujeme do mokrej utierky a necháme vychladnúť.

Zo smotany, tvarohu, cukru a vanilkového cukru vymiešame plnku, ak je riedka pridáme puding. Plnku rozotrieme na korpus, posypeme kúskami jahôd, zrolujeme do rolády. Roládu ozdobíme ganache polevou, ktorú sme vymiešali z horúcej smotany, nasekanej čokolády a štipky soli.